Isabel Spinnars | 2016 Trender o Tendenser
15867
single,single-post,postid-15867,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

22 Jan 2016 Trender o Tendenser

På formex i år lyssnade jag på Elin Frendberg, CEO Swedish Fashion Council. De trender och tendenser hon förutspår för våren är ganska tydliga och ses i olika inredningar och konstellationer i många montrar.

IMG_5128

Blått blått blått! Mycket blått!

Kudden på bilden och montern den hör hemma i återkommer jag med i min nästa blogg…..så kuuuul!

Elin hade fyra stolpar på temat för 2016.

  1. Geometri. Mycket geometriska former och mönster.

IMG_5178

2. Autencititet. Från guldåldern har vi bara accelererat utvecklingen med prylar. Nu börjar vi nå en punkt där vi vill tillbaka och hitta lite av våra rötter. Viktigt är hållbarhet, äkta känsla. Bort med plast och full fart framåt för naturmaterial.

DIY, är super inne och siktar in sig på nya målgrupper. Microbryggerierna för öl, egentillverkad korv får sällskap av gör det själv kit för hygienprodukter och vi gör våra egna huskurer och örtpreparat för vårt välbefinnande. YES!!! Äntligen!

IMG_5121

3. Högt och lågt. Nya materialkombinationer. Enklare möter exklusivare. Guld, kommer en hel del, möter trä. Marmor möter bambu och kvistar. Betong och siden, sammet…

Känns som en härlig harmoni och balans. Yin och yang.

Bilden visar ett samarbete mellan Skultuna och Beckmans. Enkelt och vackert.

blå skor

4. Memphis blues. Blått, starka färger, fult men kul och kreativt. Varför inte?

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.