Isabel Spinnars | Shibori, japansk reservageteknik, Formexmässan 2016
15874
single,single-post,postid-15874,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

04 Feb Shibori, japansk reservageteknik, Formexmässan 2016

IMG_5133

Min häftigaste upplevelse på hela årets Formexmässa var, Hantverkets Vänners monter. Knallblå, avstressande och inviterande, spännande.

IMG_5126

Förutom att allt var uppbyggt för att vi mässdeltagare skulle få medverka och prova på så var det vackert in i minsta detalj. Vem blir inte inspirerad och förälskad i dessa färger när de presenteras så här? Jag vill äta dem!

IMG_5135

Tänk att få möjlighet att få prova på denna fantastiskt vackra japanska reservagetekniken, Shibori! På med vitt skyddsrock blå plasthandskar. Välja tyg, bomull eller bambusilke. Jag valde den sistnämnda. Hur ville jag sen göra för att få fram mönster? Det finns hur många sätt som man kan tänka sig – fantasi. För mig blev det en enkel variant. En bit tjockare snöre rullas in i tyget. Snöret knyts ihop till en ring, varvid tyget veckar sig. Ner i stora kärlet med blå färg. Kort tid svag nyans, längre starkare. Sen till vasken och skölja bort överskottsfärg. Nu kommer det spännande, veckla upp sitt alster och se resultatet. Magiskt! Allt blir vackert, bara olika!

IMG_5123

Jag var så lycklig att jag nästan studsade och dansade fram resten av mässdagen. STORT tack till Handarbetets Vänner!!! You made my day!

IMG_5186

Så här fint hade de gjort, få se om det kan bli något liknande med mitt alster.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.